A burgonyát meghámozzuk és finomra lereszeljük. Hozzáadunk egy csipet sót, állni hagyjuk 10 percig, majd kinyomkodjuk a levét. A kinyomkodott burgonyát összekeverjük a tojással, liszttel és annyi vízzel, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk.
Enyhén sós, lobogó vízbe kiszaggatjuk. Ha feljött a víz tetejére, további 2 percig főzzük, majd leszűrjük, de a főzővízből egy decit tegyünk félre!
A szalonnát egy serpenyőben megpirítjuk, szűrőlapáttal kivesszük.
A visszamaradt zsírba beletesszük az apró kockára vágott hagymát, és megpirítjuk rajta.
Beletesszük a juhtúrót, a tejfölt, és elkeverjük.
Hozzáadjuk a félretett főzővizet, és összefőzzük. Beletesszük a sztrapacskát.
Bambino Sonka
Sonkás-zöldfűszeres sajttekercs
Hozzávalók:
6 db tojás
30 dkg trappista sajt
30 dkg Bambino sonka
1 ek. mustár
15 dkg vaj
2 rúd zöldfűszeres sajtkrém
fél csokor petrezselyem
só bors
Elkészítés
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és a sárgáját külön vesszük a fehérjétől. A sárgájához hozzáadjuk a mustárt, a vajat, a sót, és villával jól összenyomkodjuk, elkeverjük. A tojásfehérjét apró kockákra felvágjuk és hozzáadjuk a krémsajtot, az apróra vágott petrezselymet, a sót, a borsot, és az egészet alaposan összekeverjük. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, kevés olajjal kikenjük. A sajt szeleteket rátesszük, de úgy, hogy a szélei egy kicsit fedjék egymást. Előmelegített sütőbe tesszük, 180 fokon kb. 3-5 percre (épphogy a sajtok picit összeolvadjanak). Ha már nem meleg, akkor egy sík felületre a tepsiből a sütőpapírral együtt lecsúsz-tatjuk (így könnyebb lesz, majd feltekerni). A sajtra a tojásfehérjés krémet rákenjük (az alján maradjon ki kb. 5-6 cm). Erre rátesszük a sonka szeleteket. A gépsonka szeletekre pedig rákenjük a tojássárgás krémet (itt is alul maradjon ki a 5-6cm). A felső részéről indulva a sütőpapír segítségével feltekerjük, mint a bejglit. Folpackkal letakarjuk,
és néhány órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt egyforma szeletekre felvágjuk.
Házi füstölt csípős kolbász
Besamelles rakott burgonya házi kolbásszal
Hozzávalók:
20 g vaj
2 - 3 ek zsemlemorzsa
6 - 8 db tojás
200 - 250 g lángolt kolbász
só, bors
150 - 200 g tejföl
70 - 80 g sajt (trappista)
Besamell:
50 g vaj
50 g liszt
500 ml tej
só, fehér bors
2 csipet frissen reszelt szerecsendió
1 gerezd fokhagyma
2 - 3 ek tejföl
Elkészítés
A krumplit a héjával együtt 10 percig főzzük,
a tojást 10 perc alatt keményre főzzük, majd mindkettőt megpucoljuk, felszeleteljük. A besamelhez a felolvasztott vajban elkeverjük a lisztet, felöntjük a tejjel, csomómentesre főzzük, fűszerezzük,
belenyomjuk a fokhagymát és belekeverjük a tejfölt.
Ezután egy közepes tepsit kivajazunk, megszórjuk
zsemlemorzsával és elkezdjük rétegezni: besamel, krumpli, tojás, kolbász, sajt, besamel, krumpli,tojás,kolbász végül pedig
a tejföl. Megszórjuk egy adag zsemlemorzsával és 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Házi füstölt csemege kolbász
Sajtos-kolbászos töltött zsemle
Hozzávalók:
8 db zsemle
40 dkg Házi füstölt csemege kolbász
8 db tojás
2 rús sajtkrém
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A zsemle tetejét levágjuk és a belsejét kiszedjük. A kivájt
zsemlét megkenjük a zúzott fokhagymával elkevert
sajtkrémmel.
Erre rakjuk a kolbász karikákat a reszelt sajtot és a tetejére a tojást. 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
Fűszerpaprikával megszórva tálaljuk.
Páros főzőkolbász
Szivárványos lecsó
Hozzávalók:
1 dl olivaolaj
4 db hagyma
2 db cukkini
1 db padlizsán
6 db paprika
6 db paradicsom
só
bors
40 dkg Páros főzőkolbász
Elkészítés
Az apró kockákra vágott hagymát az olivaolajon üvegesre
pároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és a félkör
alakúra vágott cukkinit, valamint a padlizsánt. 5 percig főni
hagyjuk.
Hozzáadjuk a szintén kockákra vágott paradicsomot és a
felkarikázott kolbászt, sózzuk, borsozzuk és további 15 percig főzzük.
Házi kenyérrel és tejföllel tálaljuk.
Sült húskenyér
Diós-camembertes szendó grillezett húskenyérrel
Hozzávalók:
4 db ciabatta
8 szelet Sült húskenyér
1 csomag rukkola
1 camembert
2 dl majonéz
vágott dió
vaj
Elkészítés
A ciabattákat félbe vágjuk, a belső oldalait megpirítjuk. Közben a húskenyér szeleteket (min. 1 cm vastag) egy grill
serpenyőben szép csíkozottra sütjük.
A ciabatta alsó részét megkenjük vajjal, erre rakjuk a rukkolát, majd jöhet a 2 db húskenyér szelet, a camembert zseletek és a majonéz, a tetejét megszórjuk a vágott dióval és ráhelyezzük a tetejét. Ferdén félbevágva tálaljuk.
Brazil sonka
Pizzás csiga
Hozzávalók:
1 pizzatészta
20 dkg Brazil sonka
20 dkg reszelt sajt
1 konzerv kukorica
10 dkg passzírozott paradicsom vagy pizzaszósz
Elkészítés
A pizzatésztát kiterítjük, megkenjük a szósszal, réfektetjük a sonka szeleteket, majd a sajt felével és a kukoricával
megszórjuk, szorosan feltekerjük és 1 cm vastag szeletekre
vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük és megszórjuk a tetejüket a maradék sajttal.
180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Ketchuppal tálaljuk.
Sertéskocka tarkaborsos kéregben
Tarkaborsos sajtos-sonkás tojáslepény
Hozzávalók:
30 dkg zabpehelyliszt
6 db tojás
1 nagy poharas tejföl
1 csomag sütőpor
20 dkg Sertéskocka tarkaborsos kéregben
20 dkg reszelt trappista sajt
só
Elkészítés
A lisztet, a tojást, a tejfölt, a sütőport és a sót egy tálban
habverő segítségével csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk az apró kockára vágott sonkát és a sajtot. Kiolajozott hőálló üvegedényben 175 fokon 30 percig sütjük.
Tartármártással és friss zöldségekkel tálaljuk.
Sertés tepertő
Tepertős-kolbászos nasi
Hozzávalók:
25 dkg zabpehelyliszt
100 gramm Sertés tepertő
100 gramm Házi füstölt csemege kolbász
1 csipet só
1 csipet cukor
fél csomag sütőpor
2 dl tej
1 tojás a kenéshez
magvak a szóráshoz
Elkészítés
A kolbászt apró kockákra vágjuk és kisütjük, a zsírjából
kiszedjük. A tepertővel együtt ledaráljuk.
A lisztet és a sütőport keverjük össze, majd adjuk hozzás a
tepertős-kolbászos keveréket és az egészet a tej
hozzáadásával gyúrjuk össze. 15 percig pihentessük, majd
gyúrjuk át ismét.
Egy lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb fél cm vastagra és vágjunk belőle 3x3 centiméteres négyzeteket. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe és kenjük le a felvert tojással, majd szórjuk meg ízlés szerint magvakkal.
180 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
Chorizo szalámi
Szalámis-sajtos legyezőburgonya
Hozzávalók:
8 db nagyobb sárga burgonya
20 dkg Chorizo szalámi
20 dkg vörös cheddar sajt
Elkészítés
A burgonyákat 3 milliméterenként bevágdossuk, az aljánál kb egy centimétert nem vágunk be, hogy egyben maradjon.
A vágásokba felvátva helyezzük bele a szalámit és a sajtot.
Kiolajozott tepsiben alufóliával lefedve 150 fokon 30 percig percig pároljuk, majd fólia nélkül további 10 percig pirítjuk 180 fokon.
BBQ szósszal tálaljuk.
Vidéki csemege szalámi
Cézár saláta szalámi kockákkal
Hozzávalók:
1 fej jégsaláta
1 csomag zöldfűszeres kenyérkocka
20 dkg parmezán darabka
40 dkg Vidéki csemege szalámi
Cézár öntet
fél dl olivaolaj
Elkészítés
A jégsalátát kisebb darabokra tépkedjük és összekeverjük az öntettel. A szalámiból kisebb kockákat vágunk és hirtelen forró serpenyőben kevés olivaolajon megpirítjuk.
A saláta tetejére szórjuk a kenyér kockákat és a sajtot, majd
megszórjuk a szalámi kockákkal a tetejét.
Fokhagymás-sajtos pirítóssal kínáljuk.
Diákcsemege szalámi
Sajtos-szalámis csiga
Hozzávalók:
1 levelestészta
20 dkg Diákcsemege szalámi
20 dkg reszelt mozzarella sajt
Elkészítés
A tésztát kiterítjük, ráfektetjük a szalámi szeleteket majd
megszórjuk a reszelt sajttal és szorosan feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és 180 dokon 15 perc alatt készre sütjük.
Ízlés szerint mártással kínáljuk.
Tornádó szalámi
Szalámis party falatkák
Hozzávalók:
50 dkg túró
30 dkg Tornádó szalámi
1 db zöld pritamin paprika
só
bors
metélőhagyma
Elkészítés
A túrót pépesítjuk és hozzákeverjük a sót, borsot és a
metélőhagymát. A paprikát kisebb kockákra vágjuk és szinten belekeverjük.
Egy darab folpackot kifeszítünk, rárakjuk a szalámi szeleteket egymást éppen fedve téglalap formában, megkenjük a túrós töltelékkel. Szorosan feltekerjük és 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
Bagett szeleteken tálaljuk, a tetejére olivabogyót helyezünk.
Szarvas szalámi
Mini hambi szarvassal és rozmaringos-fokhagymás ricottával
Hozzávalók:
8 db mini hamburger buci
20 dkg reszelt mozzarella sajt
1 csomag madársaláta
1 doboz ricotta
1 dl majonéz
1 gerezd fokhagyma
1 tk őrölt rozmaring
szerecsnedió
só
bors
Elkészítés
A hambi bucikat félbe vágjuk és mindkét belső oldalát
megpirítjuk.
Az öntethez a ricottát összekeverjük a majonézzel. Sóval,
borssal, szerecsendióval, rozmaringgal és zúzott fokhagymával ízesítjük.
A buci alsó részére rakjuk az öntetet, rá a madársalátát, majd jönnek a vastagra szeletelt szarvas szalámi karikák és végül a mozzarella.
Sült burgonyával tálaljuk.
Király szalámi
Ricottahabos szalámi tölcsér zöldsaláta ágyon
Hozzávalók:
15 dkg Király szalámi
25 dkg ricotta
1-2 ek Mascarpone
fehérbors
szerecsendió
só
10 dkg madársaláta
10 dkg rukkola
20 dkg jégsaláta
darabolt földimogyoró
sűrű
Elkészítés
A ricottát fűszerezzük a fehérborssal, sóval, szerecsnedióval és a mascarponet is hozzáadjuk.
Az egészet egy gépi habverővel habosra keverjük. 1 órára hútőszekrénybe rakjuk.
A zöldsalátát összekeverjük egy kevés olivaolajjal és sűrű
balzsamecettel.
A szalámi szeletek közepére 1 tk masszát rakunk és feltekerjük cső formájúra.
Tálaláskor a zöldsaláta ágyra helyezzük a tölcséreket és
Büszkén mutatjuk be Önnek cégünket, amely az Exclusive22 nevet kapta. Összességében, több mint 30 évnyi húsipari múltra tekintünk vissza. Számunkra az elégedett partner a legfontosabb, aki kizárólag kimagasló minőségű, általunk gondosan válogatott prémium árucikkekből válogathat ízlésének megfelelően. Földünk megóvásának érdekében, próbáljuk a legmegfelelőbb csomagolóanyagokat választani, amelyek 100%-ban lebomlók vagy újrahasznosíthatók.