Retro Kolbász
Sztrapacska ropogós kolbász kockákkal

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg burgonya
  • 40 dkg Retro kolbász
  • 1 db tojás
  • 35 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál só
  • 1.5 dl víz
  • 125 g füstölt szalonna
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 40 dkg juhtúró
    Elkészítés
    A burgonyát meghámozzuk és finomra lereszeljük. Hozzáadunk egy csipet sót, állni hagyjuk 10 percig, majd kinyomkodjuk a levét. A kinyomkodott burgonyát összekeverjük a tojással, liszttel és annyi vízzel, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk.
    Enyhén sós, lobogó vízbe kiszaggatjuk. Ha feljött a víz tetejére, további 2 percig főzzük, majd leszűrjük, de a főzővízből egy decit tegyünk félre!
    A szalonnát egy serpenyőben megpirítjuk, szűrőlapáttal kivesszük.
    A visszamaradt zsírba beletesszük az apró kockára vágott hagymát, és megpirítjuk rajta.
    Beletesszük a juhtúrót, a tejfölt, és elkeverjük.
    Hozzáadjuk a félretett főzővizet, és összefőzzük. Beletesszük a sztrapacskát.

Bambino Sonka
Sonkás-zöldfűszeres sajttekercs

  • Hozzávalók:
  • 6 db tojás
  • 30 dkg trappista sajt
  • 30 dkg Bambino sonka
  • 1 ek. mustár
  • 15 dkg vaj
  • 2 rúd zöldfűszeres sajtkrém
  • fél csokor petrezselyem
  • só bors
    Elkészítés
    A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és a sárgáját külön vesszük a fehérjétől. A sárgájához hozzáadjuk a mustárt, a vajat, a sót, és villával jól összenyomkodjuk, elkeverjük. A tojásfehérjét apró kockákra felvágjuk és hozzáadjuk a krémsajtot, az apróra vágott petrezselymet, a sót, a borsot, és az egészet alaposan összekeverjük. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, kevés olajjal kikenjük. A sajt szeleteket rátesszük, de úgy, hogy a szélei egy kicsit fedjék egymást. Előmelegített sütőbe tesszük, 180 fokon kb. 3-5 percre (épphogy a sajtok picit összeolvadjanak). Ha már nem meleg, akkor egy sík felületre a tepsiből a sütőpapírral együtt lecsúsz-tatjuk (így könnyebb lesz, majd feltekerni). A sajtra a tojásfehérjés krémet rákenjük (az alján maradjon ki kb. 5-6 cm). Erre rátesszük a sonka szeleteket. A gépsonka szeletekre pedig rákenjük a tojássárgás krémet (itt is alul maradjon ki a 5-6cm). A felső részéről indulva a sütőpapír segítségével feltekerjük, mint a bejglit. Folpackkal letakarjuk,
    és néhány órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt egyforma szeletekre felvágjuk.

Házi füstölt csípős kolbász
Besamelles rakott burgonya házi kolbásszal

  • Hozzávalók:
  • 20 g vaj
  • 2 - 3 ek zsemlemorzsa
  • 6 - 8 db tojás
  • 200 - 250 g lángolt kolbász
  • só, bors
  • 150 - 200 g tejföl
  • 70 - 80 g sajt (trappista)
  • Besamell:
  • 50 g vaj
  • 50 g liszt
  • 500 ml tej
  • só, fehér bors
  • 2 csipet frissen reszelt szerecsendió
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 - 3 ek tejföl
    Elkészítés
    A krumplit a héjával együtt 10 percig főzzük,
    a tojást 10 perc alatt keményre főzzük, majd mindkettőt megpucoljuk, felszeleteljük. A besamelhez a felolvasztott vajban elkeverjük a lisztet, felöntjük a tejjel, csomómentesre főzzük, fűszerezzük,
    belenyomjuk a fokhagymát és belekeverjük a tejfölt.
    Ezután egy közepes tepsit kivajazunk, megszórjuk
    zsemlemorzsával és elkezdjük rétegezni: besamel, krumpli, tojás, kolbász, sajt, besamel, krumpli,tojás,kolbász végül pedig
    a tejföl. Megszórjuk egy adag zsemlemorzsával és 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Házi füstölt csemege kolbász
Sajtos-kolbászos töltött zsemle

  • Hozzávalók:
  • 8 db zsemle
  • 40 dkg Házi füstölt csemege kolbász
  • 8 db tojás
  • 2 rús sajtkrém
  • 2 gerezd fokhagyma
    Elkészítés
    A zsemle tetejét levágjuk és a belsejét kiszedjük. A kivájt
    zsemlét megkenjük a zúzott fokhagymával elkevert
    sajtkrémmel.
    Erre rakjuk a kolbász karikákat a reszelt sajtot és a tetejére a tojást. 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
    Fűszerpaprikával megszórva tálaljuk.

Páros főzőkolbász
Szivárványos lecsó

  • Hozzávalók:
  • 1 dl olivaolaj
  • 4 db hagyma
  • 2 db cukkini
  • 1 db padlizsán
  • 6 db paprika
  • 6 db paradicsom
  • bors
  • 40 dkg Páros főzőkolbász
    Elkészítés
    Az apró kockákra vágott hagymát az olivaolajon üvegesre
    pároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és a félkör
    alakúra vágott cukkinit, valamint a padlizsánt. 5 percig főni
    hagyjuk.
    Hozzáadjuk a szintén kockákra vágott paradicsomot és a
    felkarikázott kolbászt, sózzuk, borsozzuk és további 15 percig főzzük.
    Házi kenyérrel és tejföllel tálaljuk.

Sült húskenyér
Diós-camembertes szendó grillezett húskenyérrel

  • Hozzávalók:
  • 4 db ciabatta
  • 8 szelet Sült húskenyér
  • 1 csomag rukkola
  • 1 camembert
  • 2 dl majonéz
  • vágott dió
  • vaj
    Elkészítés
    A ciabattákat félbe vágjuk, a belső oldalait megpirítjuk. Közben a húskenyér szeleteket (min. 1 cm vastag) egy grill
    serpenyőben szép csíkozottra sütjük.
    A ciabatta alsó részét megkenjük vajjal, erre rakjuk a rukkolát, majd jöhet a 2 db húskenyér szelet, a camembert zseletek és a majonéz, a tetejét megszórjuk a vágott dióval és ráhelyezzük a tetejét. Ferdén félbevágva tálaljuk.

Brazil sonka
Pizzás csiga

  • Hozzávalók:
  • 1 pizzatészta
  • 20 dkg Brazil sonka
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 konzerv kukorica
  • 10 dkg passzírozott paradicsom vagy pizzaszósz
    Elkészítés
    A pizzatésztát kiterítjük, megkenjük a szósszal, réfektetjük a sonka szeleteket, majd a sajt felével és a kukoricával
    megszórjuk, szorosan feltekerjük és 1 cm vastag szeletekre
    vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük és megszórjuk a tetejüket a maradék sajttal.
    180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
    Ketchuppal tálaljuk.

Sertéskocka tarkaborsos kéregben
Tarkaborsos sajtos-sonkás tojáslepény

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg zabpehelyliszt
  • 6 db tojás
  • 1 nagy poharas tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg Sertéskocka tarkaborsos kéregben
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
    Elkészítés
    A lisztet, a tojást, a tejfölt, a sütőport és a sót egy tálban
    habverő segítségével csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk az apró kockára vágott sonkát és a sajtot. Kiolajozott hőálló üvegedényben 175 fokon 30 percig sütjük.
    Tartármártással és friss zöldségekkel tálaljuk.

Sertés tepertő
Tepertős-kolbászos nasi

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg zabpehelyliszt
  • 100 gramm Sertés tepertő
  • 100 gramm Házi füstölt csemege kolbász
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 2 dl tej
  • 1 tojás a kenéshez
  • magvak a szóráshoz
    Elkészítés
    A kolbászt apró kockákra vágjuk és kisütjük, a zsírjából
    kiszedjük. A tepertővel együtt ledaráljuk.
    A lisztet és a sütőport keverjük össze, majd adjuk hozzás a
    tepertős-kolbászos keveréket és az egészet a tej
    hozzáadásával gyúrjuk össze. 15 percig pihentessük, majd
    gyúrjuk át ismét.
    Egy lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb fél cm vastagra és vágjunk belőle 3x3 centiméteres négyzeteket. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe és kenjük le a felvert tojással, majd szórjuk meg ízlés szerint magvakkal.
    180 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

Chorizo szalámi
Szalámis-sajtos legyezőburgonya

  • Hozzávalók:
  • 8 db nagyobb sárga burgonya
  • 20 dkg Chorizo szalámi
  • 20 dkg vörös cheddar sajt
    Elkészítés
    A burgonyákat 3 milliméterenként bevágdossuk, az aljánál kb egy centimétert nem vágunk be, hogy egyben maradjon.
    A vágásokba felvátva helyezzük bele a szalámit és a sajtot.
    Kiolajozott tepsiben alufóliával lefedve 150 fokon 30 percig percig pároljuk, majd fólia nélkül további 10 percig pirítjuk 180 fokon.
    BBQ szósszal tálaljuk.

Vidéki csemege szalámi
Cézár saláta szalámi kockákkal

  • Hozzávalók:
  • 1 fej jégsaláta
  • 1 csomag zöldfűszeres kenyérkocka
  • 20 dkg parmezán darabka
  • 40 dkg Vidéki csemege szalámi
  • Cézár öntet
  • fél dl olivaolaj
    Elkészítés
    A jégsalátát kisebb darabokra tépkedjük és összekeverjük az öntettel. A szalámiból kisebb kockákat vágunk és hirtelen forró serpenyőben kevés olivaolajon megpirítjuk.
    A saláta tetejére szórjuk a kenyér kockákat és a sajtot, majd
    megszórjuk a szalámi kockákkal a tetejét.
    Fokhagymás-sajtos pirítóssal kínáljuk.

Diákcsemege szalámi
Sajtos-szalámis csiga

  • Hozzávalók:
  • 1 levelestészta
  • 20 dkg Diákcsemege szalámi
  • 20 dkg reszelt mozzarella sajt
    Elkészítés
    A tésztát kiterítjük, ráfektetjük a szalámi szeleteket majd
    megszórjuk a reszelt sajttal és szorosan feltekerjük.
    Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és 180 dokon 15 perc alatt készre sütjük.
    Ízlés szerint mártással kínáljuk.

Tornádó szalámi
Szalámis party falatkák

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg túró
  • 30 dkg Tornádó szalámi
  • 1 db zöld pritamin paprika
  • bors
  • metélőhagyma
    Elkészítés
    A túrót pépesítjuk és hozzákeverjük a sót, borsot és a
    metélőhagymát. A paprikát kisebb kockákra vágjuk és szinten belekeverjük.
    Egy darab folpackot kifeszítünk, rárakjuk a szalámi szeleteket egymást éppen fedve téglalap formában, megkenjük a túrós töltelékkel. Szorosan feltekerjük és 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
    Bagett szeleteken tálaljuk, a tetejére olivabogyót helyezünk.

Szarvas szalámi
Mini hambi szarvassal és rozmaringos-fokhagymás ricottával

  • Hozzávalók:
  • 8 db mini hamburger buci
  • 20 dkg reszelt mozzarella sajt
  • 1 csomag madársaláta
  • 1 doboz ricotta
  • 1 dl majonéz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt rozmaring
  • szerecsnedió
  • bors
    Elkészítés
    A hambi bucikat félbe vágjuk és mindkét belső oldalát
    megpirítjuk.
    Az öntethez a ricottát összekeverjük a majonézzel. Sóval,
    borssal, szerecsendióval, rozmaringgal és zúzott fokhagymával ízesítjük.
    A buci alsó részére rakjuk az öntetet, rá a madársalátát, majd jönnek a vastagra szeletelt szarvas szalámi karikák és végül a mozzarella.
    Sült burgonyával tálaljuk.

Király szalámi
Ricottahabos szalámi tölcsér zöldsaláta ágyon

  • Hozzávalók:
  • 15 dkg Király szalámi
  • 25 dkg ricotta
  • 1-2 ek Mascarpone
  • fehérbors
  • szerecsendió
  • 10 dkg madársaláta
  • 10 dkg rukkola
  • 20 dkg jégsaláta
  • darabolt földimogyoró
  • sűrű
    Elkészítés
    A ricottát fűszerezzük a fehérborssal, sóval, szerecsnedióval és a mascarponet is hozzáadjuk.
    Az egészet egy gépi habverővel habosra keverjük. 1 órára hútőszekrénybe rakjuk.
    A zöldsalátát összekeverjük egy kevés olivaolajjal és sűrű
    balzsamecettel.
    A szalámi szeletek közepére 1 tk masszát rakunk és feltekerjük cső formájúra.
    Tálaláskor a zöldsaláta ágyra helyezzük a tölcséreket és
    megszórjuk a darabolt mogyoróval.
    Pirított bagett szeletekkel tálaljuk.

Rólunk

Büszkén mutatjuk be Önnek cégünket, amely az Exclusive22 nevet kapta. Összességében, több mint 30 évnyi húsipari múltra tekintünk vissza. Számunkra az elégedett partner a legfontosabb, aki kizárólag kimagasló minőségű, általunk gondosan válogatott prémium árucikkekből válogathat ízlésének megfelelően. Földünk megóvásának érdekében, próbáljuk a legmegfelelőbb csomagolóanyagokat választani, amelyek 100%-ban lebomlók vagy újrahasznosíthatók.

,,Az íz a múltból, a technika a jövőből.“

Kapcsolatfelvétel

Adja meg E-mail címét és keressük Önt!

Tisztelettel: Hársfalvi Attila